20-03-08

Parijs

Ik ben van zondag tot (en met) dinsdag met meet naar Parijs geweest.

Zondag vertrokken we rond 10u15 met de Thalys uit Brussel, rond 11u25 waren we in Parijs. We zijn toen eerst naar ons hotel gewandeld, wat in Montmartre lag. Het was wat zoeken, maar een uurtje later waren we er. We konden nog niet in de kamer, dus hebben we onze valiezen toen in het hotel gelaten en zijn Montmartre gaan verkennen, onder andere de Sacré Coeur en Place du Tertre.
De Sacré Coeur was toch wel indrukwekkend, de Place du Tertre vond ik eerlijk gezegd wat teleurstellend, veel vond ik daar niet aan.

In de late namiddag zijn we terug naar het hotel gegaan, en toen konden we wel op de kamer.
's Avonds zijn we gaan eten, pizza, ik vond het wel lekker, meet zat met lange tanden te eten (alhoewel ze zelf gekozen had waar we gingen eten).

Maandag zijn we dan redelijk vroeg vertrokken, eerst naar het Musée Grévin. Dat is een wassenbeeldenmuseum à la Madame Tussauds.
We zijn er oa Johny Haliday, Louis de Funès, Julia Roberts, Bruce Willis, Céline Dion, Jean Paul Gaultier, Jimmy Hendrix, ... "tegengekomen".
Ik vond het wel leuk om zien en sommige van die poppen leken zo levensecht dat je zou kunnen denken dat ze ieder moment kunnen beginnen bewegen.
Daarna zijn we naar het Louvre gewandeld, ik kijk graag naar mooie gebouwen enzo, maar meet niet, dus lang zijn we er niet blijven staan. Dan verder naar de Eifeltoren en dan ook een tochtje op de seine gemaakt. De eerste twintig minuten van dat tochtje waren wel aangenaam, maar toen werden er nog een heleboel mensen op de boot geladen en er zaten heel wat irritante, krijsende kinderen zonder manieren bij.
Na het boottochtje beslisten we terug richting Montmartre/hotel te gaan en aangezien we alletwee pijn aan onze voeten hadden, zijn we met de metro gegaan.
Onderweg van de metrohalte naar het hotel zijn we ook nog een apotheek binnengesprongen achter compeed voor mij, 'k heb twee kanjers van bleinen, op alletwee m'n hielen.
's Avonds zijn we dan ook weer gaan eten.

Dinsdag hadden we om 15u25 de Thalys terug uit Parijs naar Brussel, dus hebben we 's ochtends een beetje langer geslapen, op ons gemak ontbeten, terug ingepakt, en dan weer richting stadcentrum. We hebben wat rondgewandeld, maar ik kon toen echt niet meer van de pijn aan m'n voeten en toen zijn we in het station gaan zitten wachten.
Tegen 17u waren we in Brussel en tegen 19u terug thuis.

En 'k was blij dat ik terug thuis was ...

Zaterdag had ik Chokotoff meegenomen naar m'n ouders, en kwaad dat ze was. Voor ik vertrok zondagochtend mocht ik haar niet eens aaien en zat ze de hele tijd naar me te blazen. Toen ik dinsdagavond thuiskwam, was ze weer lief. Toen we terug bij mij thuis waren, was het na vijf minuten al weer alsof Chokotoff geen 5 dagen was gaan logeren bij m'n ouders (en hun katten), en was ze weer lief, gelukkig.

17:12 Gepost door eliseke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.