06-06-07

nerveus

Op 18 december 2006 ben ik begonnen op m'n huidige job, met een proefperiode van 6 maanden. Die 6 maanden zitten er bijna op.
Vorige week had ik al een soort van evaluatiegesprek en overmorgen krijg ik het verdict te horen van de eindevaluatie.

Het evaluatiegesprek van vorige week heeft me echt een slecht (voor)gevoel gegeven.

Ik zit namelijk in een "commerciële" functie, maar, dat commerciële lijkt er niet echt uit te komen. Ik ben wel vriendelijk tegen de klanten en zo, en begin ook wel los te komen en meer en meer babbeltjes te slaan met de mensen als ze aan m'n loket staan, maar, het lukt me maar niet om de mensen aan te spreken dingen te verkopen.
Om me daar in "aan te moedigen" waren ze op het idee gekomen dat ik twee namidagen per week voor het loket moest staan in de plaats van erachter te zitten, maar, daar voelde ik me echt niet goed bij en ik geef ook eerlijk toe dat ik uitvluchten probeerde te vinden het niet te moeten doen.
Ook vinden ze dat ik nog te veel bevestiging vraag, maar, ik ben nu eenmaal zo iemand die het liever nog een keer vraagt en het dan juist doe dan dat ik het niet vraag en verkeerd doe.

Dus ik was het eigenlijk wel eens met wat er op die evaluatie gezegd werd, en daardoor denk ik nu echt dat ik vrijdag te horen zal krijgen dat ik geen vast contract krijg.

En hoe meer ik er over nadenk, hoe minder erg ik het eigenlijk zou vinden als ik geen vast contract zou krijgen.

Ik voel ook aan dat ik daar niet echt op m'n plaats zit en zeker niet met de richting die ze uit willen gaan in de toekomst. Ik vraag me ook serieus af of dat commerciële er ooit uit zal komen, als het er al in zit in de eerste plaats.

Maar, dat is dan ook iets wat ik een beetje raar vind aan mezelf. Mijn stage in de hogeschool was in een reisbureau en daar heb ik ook echte verkoopsgesprekken moeten doen en mensen moeten "overtuigen" die of die reis te nemen, en dat lukte me wel. Misschien komt het dan door het feit dat ik meer zelfvertrouwen had omdat ik de producten goed kende in tegenstelling tot de bankproducten nu. De opleiding die we gekregen hebben over de producten vind ik trouwens ook erg oppervlakkig, het is echt pure basis terwijl ik vind dat je echt een grondige kennis van een product moet hebben om het te kunnen verkopen, maar daar waren ze het dus ook niet met me eens. Ze vinden dat een echte verkoper de belangrijkste eigenschappen van een product moet kennen en het dan zonder probleem kan verkopen. Maar, dan is mijn vraag: merken de klanten dan niet dat je er niet veel over weet, 'k bedoel moest er iemand tegenover mij zitten die me een belegging of een verzekering of een weet ik veel wat wil verkopen en ik voel aan dat die persoon enkel de basis er van weet dan ga ik toch wel het gevoel hebben dat die me iets probeert aan te smeren als hij het antwoord op diepere vragen niet zou weten.

Anyway, ik heb wel het gevoel dat ik een paar vorderingen gemaakt heb de laatste maanden, maar, of die vorderingen genoeg zullen zijn om me te laten blijven, dat zullen we vrijdag horen, zeker.

Oja, het gesprek vorige week werd beëindigd met "ook al zijn er veel verbeteringspunten je hebt ook veel kwaliteiten". Maar, ik betwijfel serieus of die kwaliteiten voldoende zullen zijn in vergelijking met alle verbeteringspunten ...
Dus, ben ik nu maar al aan het rondkijken voor een nieuwe job ...

17:55 Gepost door eliseke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.